Panilitian Anyar Tegeskeun yén Kami Total Jalma Munafik Ngeunaan Selingkuh

Dupi anjeun kersa cicing sareng anu nipu? Gambar tiasa ngandung Manusa sareng Wajah

Stocksy

Selingkuh kajadian, sareng nalika éta kajadian, anjeun kedah naros ka diri naha anjeun tiasa mopohokeun éta atanapi naha éta patut kaleungitan hubungan. Kumaha anjeun ngajawab patarosan éta, kumaha ogé, gumantung kana naha anjeun anu nipu, atanapi anu ditipu, numutkeun ka hiji kajian di Panilitian Élmu Sosial .

Panaliti Universitas Negeri Pennsylvania naros 8.301 jalma dina hubungan heteroseksual nikah atanapi cohabiting upami aranjeunna kantos bobo sareng batur. Hiji tina opat nyarios yén selingkuh parantos dilakukeun dina hubungan-na ngan éta jalma-jalma anu parantos ngalaksanakeunana atanapi terang mitra maranéhna kagungan. Lalaki langkung sering ngalaporkeun selingkuh, sareng awéwé langkung sering ngalaporkeun pasanganana selingkuh.



Nalika jalma anu sanés signifikan ngaku kana selingkuh, henteu paduli jenis kelamin atanapi jinis hubungan, hubungan éta leuwih gampang tungtungna tibatan nalika teu aya selingkuh. Nanging, nalika hiji jalma anu selingkuh (tapi henteu kedah ngaku-ngaku), hubungan maranéhanana henteu langkung gampang ditungtung tibatan teu aya anu nipu pisan.

Ieu nunjukkeun yén seueur jalma anu henteu ngaku ngaku-ngaku selingkuh, sareng data tina panilitian ngadukung ieu. Sakitar 10 persén awéwé sareng 13 persén lalaki nyarios yén aranjeunna ditipu, tapi ngan ukur lima persén lalaki sareng dalapan persén awéwé nyarios yén pasanganana gaduh. Sareng jalma sigana henteu putus kusabab selingkuh nyalira sapertos aranjeunna langkung ti pasanganna.

'Hasil kami nunjukkeun yén upami déwasa ngora tiasa kabur ku selingkuh, aranjeunna moal sigana ninggalkeun pasanganna. Upami aranjeunna mendakan henteu satia ka pasanganna, nanging, aranjeunna langkung toléransi, 'panulis panilitian Michelle Frisco saur dina siaran pérs . 'Jalma sigana langkung resep maénkeun selingkuh tibatan anu ditipu. Sareng éta masuk akal, bahkan upami éta rada déprési.

Janten, dasarna, kami jalma munafik — sareng kusabab éta, sabagian jalma anu cukup signifikan tungtungna kencan curang tanpa terang. Yikes.