Saatos Tilu Nikah, Vanessa Williams Gaduh Sababaraha Saran Hubungan pikeun Anjeun

Di dieu, aktris sareng penyanyi ngabagi jinis omongan nyata anu tiasa didatangkeun tina pangalaman pribadi. Gambar ieu tiasa ngandung Vanessa L. Williams Nyanghareupan Jalma Manusa sareng Senyum

Gambar Getty

Vanessa Williams parantos janten sorotan ti saprak 1984, nalika diangkat jadi Miss America. Dina sababaraha dekade saprak, anjeunna parantos sadayana: kéngingkeun nominasi Grammy salaku penyanyi, dibéntangan dina blockbusters sareng séri anu dipikacinta, nyerat memoir, sareng kumaha waé ogé mendakan waktos pikeun pas dina sababaraha jabatan di Broadway. Ibu anu opat, anjeunna ogé parantos nikah tilu kali: mimiti ka manajer musik Ramon Hervey II di 1987, teras ka pamaén NBA Rick Fox di 1999, sareng ayeuna ka pensiunan akuntan Jim Skrip. (Aranjeunna nikah di 2015.) Sapanjang jalan, anjeunna ngempelkeun seueur hikmah ngeunaan naon anu diperyogikeun pikeun ngadamel perkawinan - sareng naon anu bakal ngaluarkeun éta tina rel.

Kuring yakin naon anu anjeun ngarepkeun tina perkawinan dimimitian ku kumaha anjeun diangkat — éta témplat kumaha paripolah anjeun, naon tingkat kanyamanan anjeun, sareng naon anu anjeun sudi. Kolot kuring nikah di 1960, tapi aranjeunna ngagaduhan pendekatan anu modéren pisan pikeun hubunganana. Indung kuring teras-terasan merdéka pisan, sareng bapak kuring henteu pernah masihan ultimatum: Anjeunna tiasa janten anu anjeunna pikahoyong. Harepan kuring pikeun hubungan dimodelkeun kana naon anu kuring pelajari ti aranjeunna.



Abdi hoyong jelas: Kuring parantos nikah tilu kali, sareng sadaya salaki kuring lalaki anu alus. Abdi moal nikah ka aranjeunna upami éta sanés jalma anu menak. Saur kuring lalaki ngalangkungan fase anu béda dina kahirupan aranjeunna, sanaos. Éta saé upami éta nyingkronkeun sareng naon anu anjeun pikahoyong, tapi kadang éta ogé engké dina kahirupan anjeun nalika éta kajadian.

Sateuacan anjeun nikah, janten jelas ngeunaan saha anjeun nikah.

Umur kuring 23 mimiti kuring kawin. Salaki kuring harita nyaéta 33. Kuring nembé ngamimitian dina karir kuring nalika kuring janten indung: Kuring gaduh anak kahiji kuring dina 24, kadua ka 26, sareng katilu di 30. Salaki anjeun manajer kuring janten kami damel dina karir babarengan sareng ngabina barudak. Kuring parantos lami janten indung anu sesah pikeun émut kumaha kahirupan kuring sateuacan harita, tapi kolotna henteu pernah karaos sapertos beban: Éta nguatkeun pandangan kuring kana kahirupan sareng ngajantenkeun kuring langkung ambisius dina karir kuring.

Kuring salawasna damel kahirupan propésional sareng kahirupan kuring salaku pamajikan sareng indung sakaligus. Éta hartosna anjeun kedah mandiri sareng nyandak kaputusan. Jadwal barudak mimiti sareng karir kuring kadua, sanaos kuring janten tukang ngahasilkeun artos. Hanjakal éta hartosna perkawinan sumping katilu. Nalika kuring badé angkat ngamajukeun albeum, salaki kuring sumping salaku manajer kuring, anu mangrupikeun hal anu saé. Kuring pikir éta bakal sami upami kuring janten pengacara atanapi dina profesi anu sanés: Aya seueur tuntutan kana waktos kuring, janten anjeun ngalakukeun anu pangsaéna. Teu aya anu sapertos kasaimbangan. Nalika anjeun damel atos, anjeun ngaraos salah. Anjeun miharep pasangan anjeun ngartos murangkalih kedah mimiti langkung sering. Nalika aya orok nangis, anjeun kedah ngupingkeunana.

Vanessa L. Williams sareng Ramon Hervey nalika Opening VictorVictoria Broadway di Teater Marquis di New York City

Williams sareng Hervey dina 1995

biaya pangisi biwir satengah jarum suntik
Kumpulan Ron Galella / Ron Galella via Getty Images

Anjeun nuju ngan moal janten 100% sayogi, sareng perkawinan-hubungan - henteu robih. Saur awéwé nikah sareng anu diarepkeun: Aranjeunna ningali kanyataan batur, tapi aranjeunna pikir aranjeunna tiasa ngarobihna. Sareng kuring pikir lalaki nikah saha awéwé éta dina waktos éta-aranjeunna henteu ngaraos resep bakal kantos robih sareng henteu tiasa ngatasi éta nalika anjeunna mekar. Perkawinan munggaran kuring lumangsung 10 taun. Kami ngalaman sababaraha masalah sareng henteu satia. Kuring ngagantung di dinya bari, dugi ka aya waktos anu kuring henteu tiasa deui.

Salaki kadua kuring genep taun langkung ngora tibatan kuring: Nalika urang nikah, kuring umur 36. Dina waktos éta kuring hariwang teuing ku sepuh, sanaos kuring masih keneh ngora pisan. Anjeunna aya di NBA, anu dasarna mangrupikeun bisnis acara sanés, sanaos éta profil tinggi dina cara anu kuring henteu pernah ngalaman sateuacan. Kami ngagaduhan sakumpulan masalah anu béda tina perkawinan munggaran kuring, kalolobaanana kusabab kami henteu aya di basisir anu sami pikeun kaseueuranana: Anjeunna aya di jalan atanapi di Los Angeles, sareng saatos anak awéwé urang lahir, kuring asup Basisir Wétan, ngagedékeun opat murangkalih sareng ngalayang ngalangkungan nagara unggal dua minggu.

Sadaya jalma anu kuring kantos hubungan sareng parantos ngabagéakeun kuring dina sababaraha aspek.

Kusabab profési urang, deukeutna mangrupikeun halangan anu luar biasa, janten urang ngagaduhan masalah éta dina kaayaan umur. Tapi ogé, harepan kuring pikeun hubungan ngagaduhan patokan anu saé pisan kusabab bapak kuring. Anjeunna saé pisan dina sagala hal: Anjeunna tiasa ngalereskeun mobil, anjeunna tiasa damel padamelan listrik, anjeunna tiasa ngawangun naon waé, anjeunna mangrupikeun masalah. Anjeunna ogé satia, ngagaduhan integritas anu luar biasa, sareng terhormat di komunitasna. Bapa kuring conto kuring ngeunaan naon anu kuring ngarepkeun pikeun dipendakan di pasangan. Sareng éta mustahil pikeun saha waé hirup anu hirup.

Nalika perkawinan kadua kuring réngsé, kuring fokus kana damel sareng ngagedékeun murangkalih kuring — bungsu kuring angkat ka kuliah ngan ukur taun kamari, sareng anjeunna janten prioritas kahiji kuring. Kuring ogé ngalakukeun Betty Goréng jeung Ibu rumah tangga asa sareng tampil di Broadway. Supados aya anu ngartos naon anu kuring lakukeun, aranjeunna kedah sadar éta mangrupikeun komitmen waktos anu utami. Nalika anjeun atos nyetél atanapi ngalakukeun dalapan acara saminggu, anjeun ngan ukur henteu sayagi sepanjang waktos. Éta kanyataan hirup kuring.

Vanessa Williams sareng bantosanna Rick Fox

Williams sareng Fox taun 1999

Gambar Getty

Di sagigireun éta tuntutan kana waktos kuring, kencan mangrupikeun tantangan kusabab kuring masih gaduh putri di bumi. Naha kuring ngenalkeun jalma anyar kana dunya na nalika anjeunna awéwé ngora ngalaman parobihan? Salaku indung, aya seueur zona bahaya sareng tambang, sareng anjeun kedah ati-ati pisan. Henteu sadayana ngeunaan milarian karep, cinta, sareng kimia. Éta ngeunaan, Kumaha carana ieu jalan dina kahirupan kuring? Atanapi, Bakal éta dianggo dina kahirupan kuring?

kumaha gaya bob shaggy

Tepang sareng Jim, salaki katilu kuring, henteu disangka-sangka. Salami perjalanan ka Mesir-kuring sering ka dinya-pituduh wisata Egyptologist sareng kuring nyarioskeun hubungan sareng kencan. Anjeunna tatu linggih di gigireun Jim dina salah sahiji kunjungan urang sareng pikir kami panginten tiasa pencét. Janten kuring ngalih heula — anjeunna henteu bakal pernah ngadeukeutan ka kuring sabab kuring sareng putri. Kuring terang anjeunna ti Buffalo, anu ogé ti mana indung kuring. Urang mimitian ngobrol, tuang tuang, teras teras diteraskeun ti dinya. Kuring maksa diri kabuka, nyandak kasempetan.

Éta ogé penting pikeun nyerah kana hubungan anjeun sareng ningali naon anu anjeun pasihkeun.

Jigana saha waé anu parantos sumping kana kahirupan kuring parantos sumping ka ditu sareng tujuan, sareng sadaya jalma anu kuring kantos hubungan sareng kuring parantos masihan kabagjaan dina sababaraha aspek anu béda. Nalika kuring pendak sareng Jim, kuring sadar anjeunna mangrupikeun jalma anu tiasa janten panutan padet pikeun putri kuring, anu tiasa ngadukung kuring sareng karir kuring sareng janten bagian tina ngajalankeun rumah tangga sareng bisnis kuring. Intina nyaéta kulawarga sareng murangkalih kuring bakal langkung tiheula, sareng éta mangrupikeun hal anu kedah dipilampah ku anjeunna pikeun jalan. Kuring henteu yakin naha anjeunna bakal nganggap éta pangorbanan, tapi éta perjanjian urang.

Ayeuna kuring nuju nikah katilu, kuring sadar yén kuncén pikeun henteu ngarepkeun hiji jalma tiasa minuhan unggal kabutuhan dina kahirupan anjeun. Kuring ngagaduhan sobat anu kuring angkat ka téater, sobat anu kuring hoyong maén ténis. Éta nempatkeun tekanan anu luar biasa pikeun pasangan anjeun pikeun kedah minuhan unggal kahoyong anu anjeun kantos kagungan.

Vanessa Williams sareng salaki ayeuna Jim Skrip

Williams sareng salaki Skrip di 2013

Gambar Getty

Sepotong hikmah anu sanés: Anjeun kedah ngadangu jelema, sareng kuring henteu nyarioskeun hal ieu anu kuring lakukeun dinten ayeuna ngupingkeun. Nalika anjeun sadar atanapi teu sadar mareuman batur, terus menerkeun atanapi sok nyobian leres, éta mangrupikeun pembunuh hubungan. Jalma séjén karasaeun kawas aranjeunna nuju teu kadéngé. Éta nyababkeun ambek-ambekan, teras ngaraos putus tina silih. Sakali jarak émosional ditetepkeun, tiasa sesah sasak. Butuh langkung ti hapunten pikeun ngawangun deui sambungan éta, pikeun balik deui kana naon anu ngahijikeun anjeun mimitina.

Naséhat sanés anu kuring gaduh? Sateuacan anjeun nikah, janten jelas ngeunaan saha anjeun nikah. Pastikeun anjeun ngupingkeun pisan sareng jelas sabab aya kamungkinan, naon waé anu anjeun sakedik ayeuna bakal diperkuat saatos sababaraha taun, saatos 10 taun.

Kitu cenah, éta ogé penting pikeun nyerah kana hubungan anjeun sareng ningali naon anu anjeun pasihkeun. Kuring sok diajar. Kuring sok nyobian. Kuring sok gagal. Kuring sok ngungkulan. Euweuh anu permanén. Anjeun kedah milarian aliran sareng ngalakukeun anu pangsaéna anu anjeun tiasa. Kuring yakin jalma datang kana kahirupan anjeun nalika aranjeunna ditelepon-upami anjeun milari hal, éta antukna bakal nunjukkeun dirina. Tapi ogé, urang hirup langkung lami. Janten mudah-mudahan, nalika kuring yuswa 90an, urang bakal ningali saha kuring sareng-atanapi upami kuring hoyong pisan sareng batur.