10 Jenis Kain Lansekap Pangsaéna & Kumaha Cara Ngagunakeunnana

Napigasi Gancang

Rebun-rebun mangrupikeun musuh-musuh tukang kebon janten urang bakal ngalakukeun naon waé pikeun ngajaga éta. Kabeneran, aya solusi gampang anu saderhana, gampang dipasang, sareng jangka panjang. Lawon lansekap pangsaéna bakal nyalametkeun anjeun!

Bahan ieu nyayogikeun halangan fisik antara taneuh sareng matahari. Éta motong gulma tina sinar panonpoé sareng sacara harfiah nahan aranjeunna upami aranjeunna berhasil bertunas. Kalayan éta, pepelakan anjeun tiasa sacara bébas tumbuh tanpa sadaya persaingan sareng anjeun tiasa fokus kana hal anu langkung penting.



Lawon lansekap tiasa janten sakedik nanem modal, janten anjeun pasti kedah ngalakukeun panilitian heula. Éta tempat urang sumping! Dina tulisan ieu, kami bakal nyarankeun kaén bentang favorit pikeun unggal panggunaan. Urang ogé bakal milarian seueur cara pikeun nganggo lawon lanskap sareng cara masangna.

Produk Fitur
Lawon bentang kelas ECOgardener Profesional Pangalusna Aeration Lawon bentang kelas ECOgardener Profesional Pangalusna Aeration
  • Lawon Combo
  • Sababaraha Ukuran
  • Awet
Pariksa Harga Ayeuna
Lawon Kontrol Ganja Tenun GardenMate Nilai Pangsaéna Lawon Kontrol Ganja Tenun GardenMate Nilai Pangsaéna
  • Lawon anyaman
  • 6 'x 33' gulung
  • Solokan alus teuing
Pariksa Harga Ayeuna
Lawon bentang Happybuy Durabilitas Pangalusna Lawon bentang Happybuy Durabilitas Pangalusna
  • Lawon anyaman
  • Sababaraha Ukuran
  • Kandel Variabel
Pariksa Harga Ayeuna
Silihatu WF200 lawon Geotextile Lawon pangkuatna Silihatu WF200 lawon Geotextile Lawon pangkuatna
  • Lawon anyaman
  • 6 'x 300' gulung
  • Saé Dina Pavers
Pariksa Harga Ayeuna
AGTEK Taman Hébat Panghalang Pikeun Proyék Leutik AGTEK Taman Hébat Panghalang Pikeun Proyék Leutik
  • Lawon anyaman
  • Sababaraha Ukuran
  • Kawajiban beurat
Pariksa Harga Ayeuna
HOOPLE Premium Pro Lansekap lawon Tahan UV HOOPLE Premium Pro Lansekap lawon Tahan UV
  • Lawon berlubang
  • Gulung 32 'x 180'
  • Umur 5 Taun
Pariksa Harga Ayeuna
Becko kebon nalungtik panghalang Panghalang Gulma Pangalusna Becko kebon nalungtik panghalang Panghalang Gulma Pangalusna
  • Lawon berlubang
  • 4 'x 100' gulung
  • 2-3 Taun Hirupna
Pariksa Harga Ayeuna
DeWitt Sunbelt Woven Ground Cover Pikeun Proyék ageung DeWitt Sunbelt Woven Ground Cover Pikeun Proyék ageung
  • Lawon anyaman
  • 4 'x 300' gulung
  • Umur 5 Taun
Pariksa Harga Ayeuna
SCOTTS Pro Lansekap Kain Ringan SCOTTS Pro Lansekap Kain Ringan
  • Lawon berlubang
  • 4 'x 220' gulung
  • Garansi 15 Taun
Pariksa Harga Ayeuna
Lawon Lansekap FLARMOR Lawon Dasar Pangalusna Lawon Lansekap FLARMOR Lawon Dasar Pangalusna
  • Lawon berlubang
  • 3 'x 300' gulung
  • Lawon Kokoh
Pariksa Harga Ayeuna

Ulasan Kain Lansekap Pangsaéna

1. lawon bentang kelas ECOgardener Profesional

ECOgardener Premium 5oz Pro Garden Weed Barrier Landscape Fabric Durable & Heavy-duty Weed Block ... ECOgardener Premium 5oz Pro Garden Weed Barrier Landscape Fabric Durable & Heavy-duty Weed Block ...
  • Panggihkeun solusi ngebon PROFESIONAL –...
  • SUPER-Gampang dipasang & dipasang - Anjeun henteu ...
  • Taneuh anjeun ngagaduhan nilai & kami terang - eksklusif kami ...
Pariksa Harga Ayeuna

ECOgardener fokus kana nyiptakeun produk pikeun ngabantosan lingkungan bari ogé ngajantenkeun gulma jauh. Lawon lansekap Ieu ramah lingkungan sabab éta moal ngaleupaskeun bahan kimia kana taneuh sareng dianggo dina tempat péstisida. Gulungan lawon beuratna sakilo 5 pon, janten cekap entong dibawa tapi cukup beurat ngajaga kebon. Ujung motong moal fray salami aranjeunna pinuh ditutupan mulch.

Lawonna mangrupikeun kombinasi dua lapisan tina bahan anyaman sareng non-anyaman. Éta ogé jarum ditinju pikeun aerasi optimal sareng aliran cai. Éta didamel tina 100% Polipropilén, janten moal biodegradasi. Lawonna tiasa dianggo saé dina hawa tiis sareng panas, gampang diteureuy, sareng awét.

Hanjakalna, sababaraha tukang kebon parantos ngalaporkeun gulma bertunas sanaos lawonna. Ogé, upami éta henteu langsung ditutupan saatos ngagolér, lawonna gampang rusak ku panonpoé. Kumisan ti titik lemah na, ieu téh lawon lanskap anu dinilai tinggi.

Pariksa Harga Ayeuna

bra pikeun pakéan hareup muka

2. lawon kontrol lawon anyaman GardenMate

Dijual GardenMate 6 x 33 kaki Lambaran Anyaman Lawon Kontrol Ganja - Stabilized Black Heavy Duty 3 oz / yd² ... GardenMate 6 x 33 kaki Lambaran Anyaman Lawon Kontrol Ganja - Stabilized Black Heavy Duty 3 oz / yd² ...
  • Ukuran lambaran 6 kaki lébar x 33 méter panjangna - Didamel ...
  • Serbaguna - sampurna pikeun dina dek, jalur, ...
  • Lawon Stabilized pikeun ngirangan dégradasi tina ...
Pariksa Harga Ayeuna

Tugas beurat mangrupikeun nami kaulinan kalayan halangan gulma ieu. Lawonna kandel, tangguh, sareng tahan cimata. Nyatana, sababaraha palanggan nyarankeun pikeun ngagunakeun éta dina solokan kumargi éta tahan di handapeun batu. Lawon dianyam sareng didamel nganggo panyalindungan UV sahingga tiasa dina panonpoé tanpa karusakan.

Sapertos kalolobaan lawon lanskap, sisina ngagoreng sakedik nalika diteureuy. Kaseueuran tukang kebon muji solokan cai na, tapi aya sababaraha anu ngalaporkeun yén cai nembus lalaunan. Kalayan harga anu lumayan, kami nyarankeun lawon ieu salaku solusi anu saé kualitas henteu saé.

Pariksa Harga Ayeuna


3. lawon bentang Happybuy

Happybuy Landscape lawon 4ft x 250ft - Geotextile lawon Heavy Duty 5oz - Ground Cover Non Woven ... Happybuy Landscape lawon 4ft x 250ft - Geotextile lawon Heavy Duty 5oz - Ground Cover Non Woven ...
  • 【Ningkatkeun Kualitas】 - Kukuh, awét, sareng cimata ...
  • 【Gampang dipasang】 - Gampang dipasang sareng éta ...
  • Design Desain Eksklusif】 - Taman eksklusif kami ...
Pariksa Harga Ayeuna

Lawon bentang ieu jauh salah sahiji anu paling awét. Éta kandel, tahan cimata, sareng tangguh. Pekebun parantos nganggona pikeun jalan setapak sareng lalu lintas anu teu aya keluhan. Lawon anyaman didamel tina polipropilén, anu sacara kimia aman sareng moal gancang rusak.

Kusabab solokan na anu saé, lawon ieu bakal ngabantosan nyegah bosok nalika dianggo salaku kantong anu tumuh. Perusahaan ngajualna dina rupa-rupa jumlah anu ageung, anu saé pikeun proyek ageung. Anu ngarugikeun panghalang gulma ieu nyaéta éta tiasa kabongkar nalika dipotong sareng rada awis. Pikeun kualitas anu anjeun kéngingkeun, lawon ieu pantes.

Pariksa Harga Ayeuna


4. Gotong-royong WF200 lawon Geotextile

Dijual Gotong-royong WF200 Poliétilén Anyaman Kain Geotekstil, 300 Silih Kain WF200 Poliétilén Anyaman Kain Geotekstil, 300 'Panjang x 6' Lebar
  • Grab Kakuatan Tarik: 205 lbs; Grab Elongation: ...
  • Geotextiles anu dianyam dianggo pikeun nahan taneuh dina tempatna, ...
  • Wewengkon geotextiles anyaman waktos sareng hemat artos ...
Pariksa Harga Ayeuna

Ieu mangrupikeun produk anu anjeun pikahoyong pikeun padamelan paling kasar sareng paling hese. Lawon landscaping Silih WF200 kuat pisan anu tiasa nahan beurat mesin beurat tanpa nyabak. Éta tiasa dianggo pikeun jalan tol, tembok panahan, sareng dasar pikeun batu beurat. Ieu lawon anu nyetél anu dirancang pikeun janten panghalang antara taneuh sareng lapisan luhur sapertos kerikil. Éta henteu khusus dilakukeun pikeun ngeureunkeun gulma tapi tiasa waé.

Upami anjeun mesen produk ieu, ngarepkeun nampi bungkusan ageung. Gumantung kana ukuran anu anjeun kéngingkeun, sakitar 50 pon. Lawon éta sorangan anyaman poliétilén anu bakal fray nalika motong, tapi ngan minimal.

Naha anjeun masih tiasa ngalakukeun hubungan séks dina haid anjeun

Pariksa Harga Ayeuna


5. AGTEK Taman Galang Halang

AGTEK Taman Gulma Halangan Lansekap Kain 3.8oz 4x10 FT Tugas Berat Tugas Padet Penutup Ramah Lingkungan ... AGTEK Taman Gulma Halangan Lansekap Kain 3.8oz 4x10 FT Tugas Berat Tugas Padet Penutup Ramah Lingkungan ...
  • Tutup Bahan Bébas Kimia-tugas beurat PP dianyam ...
  • Ngalestarikeun Kelembapan Lemah-Cai bakal nembus ...
  • Ningkatkeun Tumuh Tutuwuhan-Kusabab halangan ...
Pariksa Harga Ayeuna

Naha anjeun henteu benci nalika anjeun gaduh proyek alit anu kedah dilakukeun sareng anjeun ngeureunkeun ton suplai sésana? Upami kitu, anjeun bakal hoyong ningali lawon lanskap ieu. Agtek ngajualna dina rupa-rupa ukuran leutik ku harga anu murah ngan ukur pikeun lansekap anu sadar ku rohangan anjeun.

Kain anyaman ieu awét pisan sareng tahan luh. Éta tahan pisan dina panonpoe sareng cocog pikeun jalan setapak sareng tempat kaulinan. Éta ogé ngagaduhan drainase cai anu hadé sareng pencegahan gulma. Hiji-hijina kakurangan anu kami mendakan lawon ieu nyaéta gampang ngagoréng, anu tiasa diubaran ku obor.

Pariksa Harga Ayeuna


6. HOOPLE Premium Pro Lansekap lawon

Dijual HOOPLE Taman Rumpaka Halang. Premium Pro Ultra Landscaping Kandel Kandel, Kontrol Gulma pikeun Tempat Tidur Kembang, ... HOOPLE Taman Rumpaka Halang. Premium Pro Ultra Landscaping Kandel Kandel, Kontrol Gulma pikeun Tempat Tidur Kembang, ...
  • Lawon panghalang nalungtik premium: ukuran 32 inci x ...
  • Gampang masang gulungan sinar matahari anu langkung kandel ...
  • Ramah lingkungan, bebas kimia, gulma ...
Pariksa Harga Ayeuna

Upami anjeun hoyong lawon lansekap anu tiasa ngadamel padamelan naon waé, ieu pikeun anjeun. Halangan nalungtik HOOPLE nyaéta 2-3 kali langkung kentel tibatan lawon biasa sareng langkung unggul dina nanganan beban beurat kalebet jalur jalan. Nyatana, perusahaan ngajamin sahenteuna 5 taun panggunaan tanpa karusakan.

Lawon éta sorangan henteu dianyam sareng cai pisan nembus. Éta solokan rada lalaunan ku cai ageung tapi henteu ngumpulkeun lopak. Éta UV stabilisasi sareng bahkan diémbarkeun pikeun dianggo tanpa mulsa. Kalayan harga anu lumayan, ieu lawon kualitas pikeun kabutuhan lansekap anjeun.

Pariksa Harga Ayeuna


7. Becko Taman Halang Galang

Becko Hideung Taman Anyar Héjo Panghalang Kain Lansekap, 80g Kawajiban Beurat Dilipat Hortikultura Pad pikeun ... Becko Hideung Taman Anyar Héjo Panghalang Kain Lansekap, 80g Kawajiban Beurat Dilipat Hortikultura Pad pikeun ...
  • Bahan Premium - Becko Weed Barrier Landscape ...
  • Téhnologi Uv Resistant - Diproséskeun ku ...
  • Gampang Dipaké - Bersihkeun gulma sareng rata ...
Pariksa Harga Ayeuna

Titik jual produk ieu nyaéta henteu ngandung bahan kimia toksik sareng hidrilik. Lawonna henteu dianyam sareng diturutan sahingga moal kabongkar nalika diteureuy. Gampang dipangkas, dipasang, bersih, sareng dianggo deui. Bahkan tiasa ngalayanan tujuan anu langkung kreatif sapertos ngadamel kantong anu tuwuh.

Lawon bentang ieu tahan UV, tapi antukna bakal ruksak upami ditingal ku panonpoe salamina. Éta beurat-beurat tapi tetep nyayogikeun kamampuan tugas beurat. Sareng, anu pangpayunna, tukang kebon ngayakinkeun ngeunaan kamampuan ngahambat gulma anu unggul.

Pariksa Harga Ayeuna

kelir lucu pikeun ngalukis kuku Anjeun

8. DeWitt Sunbelt Woven Ground Cover

DeWitt Sunbelt Weed Barrier

Lawon ieu langkung mahal, tapi gulungna panjangna 300 kaki! Kalayan ieu, anjeun moal kedah mésér lilipetan pikeun proyék ageung sareng anjeun panginten bakalan aya sésa. Lawon lanskap Sunbelt urang dijieunna tina plastik anyaman anu 'UV stabilized'. Éta tahan cimata, kandel, sareng dijamin salami lima taun.

Keluhan umum pikeun lawon ieu nyaéta yén éta tiasa ngagoréng. Kabeneran, ieu gampang dibéréskeun ku cara nyampur tungtung ku obor atanapi korék api. Bahanna dikuras ogé tapi tiasa nyiramkeun cai dina permukaan anu henteu rata.

Pariksa Harga Ayeuna


9. SCOTTS Pro Lansekap Kain

SCOTTS lawon, 4 ku 220-suku SCOTTS lawon, 4 ku 220-suku
  • Ngadalikeun gulma tanpa bahan kimia
  • Jalur jalan, teras sareng padamelan padamelan
  • Daya tahan jangka panjang
Pariksa Harga Ayeuna

Kanggo sababaraha proyék, sapertos ngajejeran pot atanapi nyegah erosi, anjeun henteu kedah lawon anu beurat. Éta tempat lawon Lansekap SCOTTS datang. Penghalang gulma tugas sedeng ieu ipis pikeun proyék sapertos kitu, tapi tetep cekap tangguh pikeun awét. Cai ngagaduhan saluran cai anu saé sareng tahan dina sinar matahari.

Hanjakalna, kusabab éta hampang, lawon ieu langkung gampang ngantepkeun gulma tibatan halangan beurat. Éta ogé henteu cocog pikeun padamelan anu tangguh sapertos jalan setapak atanapi batu anu seukeut. Sapertos kitu, lawon anu henteu dianyam ieu saé pikeun tugas khusus anjeun tapi sanés leyuran sadayana.

Pariksa Harga Ayeuna


10. lawon lanskap FLARMOR

FLARMOR Kain Lansekap Tugas beurat - Lawon Lansekap Lansekang - Blok Gulma - Lawon Taman ... FLARMOR Kain Lansekap Tugas beurat - Lawon Lansekap Lansekang - Blok Gulma - Lawon Taman ...
  • Lansekap bentang sareng WeedStop anu inovatif ...
  • Blok gulma tiasa dianggo saé salaku underlayer pikeun ...
  • Lawon bentang halangan sampurna pikeun ...
Pariksa Harga Ayeuna

Lawon lansekap ieu damel padamelan dilakukeun tanpa aya embel-embel. Éta ngamungkinkeun cai sareng hawa ngalangkungan, ngahalangan gulma, sareng ngendalikeun érosi. Éta ogé harga anu saé pikeun jumlah lawon anu anjeun kéngingkeun. Lawonna aya tilu lapisan polipropilén anu teu ditenun, jarum-ditinju. Éta fléksibel sareng gampang diteukteuk.

Kami ngarékoméndasikeun ieu pikeun padamelan gampang dimana anjeun hoyong seueur lawon pikeun mirah. Éta moal tahan nepi ka proyek beurat atanapi gulma nekad pisan. Mulch nyaéta kedah kumargi éta henteu ngagaduhan panyalindungan UV. Produk ieu diémbarkeun salaku tugas beurat, tapi tukang kebon parantos ngalaporkeun éta ngaraos langkung ipis tibatan kaén bentang anu sanés.

Pariksa Harga Ayeuna


Naha Kuring Nganggo Kain Lansekap?

Lawon lansekap pangsaéna
Lawon lansekap sering dipaké dina handapeun pavers atanapi bata pikeun jalur.

Kanggo halangan nyalira, seueur tukang kebon milih ngagunakeun kardus, plastik, atanapi koran. Nalika henteu mahal, pilihan ieu tiasa ngarusak taneuh sabab ngahambat aliran udara, cai, sareng nutrisi. Upami anjeun leres-leres hoyong ngurus pepelakan sareng tetep bentang anjeun saé, halangan gulma mangrupikeun pilihan anu langkung saé.

Lawon halangan nalungtik unik sabab éta bakal ngijinkeun cai, hawa, jeung gizi ngaliwatan. Aranjeunna biasana dianyam sapertos lawon tékstil anu khas, tapi ogé tiasa didamel padet ku liang anu berlubang. Lawon kendali ganja beurat-tugas ogé tahan langkung lami tibatan karton atanapi koran. Halangan gulma anu pangsaéna tiasa tetep gembleng salami 12 taun atanapi langkung.

Hanjakalna, lawon landscaping sanés solusi sadayana. Éta ngan ukur dianggo anu saé pikeun sababaraha jinis lansekap. Ieu sababaraha kagunaan anu hadé pikeun éta:

  • Salaku mémbran kanggo rebun-rebun dugi pepelakan cekap ageung pikeun ngurus diri.
  • Ngajaga sato, sapertos anjing, tina ngali taneuh.
  • Nyayogikeun yayasan anu padet dina handapeun pavers, batu walungan, jst.
  • Ngaleungitkeun kabutuhan pangropéa sering di bentang permanén.
  • Ngadamel kantong ngembang pikeun tatangkalan alit atanapi pepelakan beurat sanés.

Bahan ieu henteu kedah dianggo sareng taunan atanapi kebon sayuran kusabab pepelakan sering kedah dicabut sareng diganti. Ieu mangrupikeun jalan kaluar jangka panjang anu dimaksad pikeun daérah anu tetep nempatkeunana, sapertos tangkal sareng rungkun. Ieu ogé pilihan anu salah upami anjeun hoyong pepelakan dirobih kusabab éta moal ngantep siki ngahontal kana taneuh.

Kauntungannana

Mémbran tahan ganja
Lawon gulma ngirangan panyebaran gulma sareng ngabantosan Uap taneuh tetep konsistén.

Lawon panghalang ganja moal janten pilihan upami teu ngagaduhan kaunggulan na. Ieu sababaraha alesan naha seueur tukang kebon resep éta:

  • Instalasi gampang - prosés awal saderhana sareng ngan ukur kedah diulang deui nalika lawon kedah diganti.
  • Ukuran siap-kebon anu raoseun - toko kebon terang naon anu urang hoyongkeun. Lawon panghalang asalna di dimensi mangpaat tur gampang pikeun ngarobah ukuran upami diperlukeun.
  • Nyegah pengecambahan gulma sareng pamekaran - kami moal nganggo éta upami henteu!
  • Ngawatesan panggunaan hérbisida - ngahémat waktos sareng sumberdaya bari tetep ngajaga pepelakan anjeun séhat.
  • Ngajaga taneuhna beueus - lawon halangan nalungtik ngawatesan penguapan, ngajaga cai dina taneuh.
  • Nyegah érosi - bahanna mayungan taneuh tina angin sareng cai amprok. Ieu mangpaat pisan upami anjeun nganggo pavers dina bukit sareng henteu hoyong éta dikumbah.
  • Kontrol gulma jangka panjang - seueur lawon bakal tahan 10+ taun.
  • Ngabantosan ngatur suhu - panghalang bakal ngajebak panas dina usum salju sareng tetep taneuhna tiis dina usum panas.

Kalemahan

Sababaraha pekebun nyatakeun yén ngagunakeun matéri ieu ngabutuhkeun langkung seueur pangropéa kusabab kalemahanana. Naha anjeun milih nganggo lawon pamustunganana kedah gumantung kana rencana ngebon anjeun sareng rasa pribadi. Ieu karugian anu anjeun kedah waspada.

  • Ngurangan populasi cacing taneuh - sanaos aranjeunna cicing di jero taneuh, cacing kudu nepi ka permukaan supaya salamet.
  • Padet taneuhna - ku langkungna waktos, aerasi anu kawates sareng kurangna cacing tiasa ngepak taneuh.
  • Ngaganggu siklus gizi - mémbran kebon nyegah bahan organik tina ngahiji kana taneuh. Kana waktosna, nutrisi taneuh bakal dibubarkeun ku pepelakan tanpa diganti.
  • Rebun-rebun nekad - Masih mungkin pikeun alang-alang muncul, utamina upami anjeun nganggo mulsa organik aranjeunna tiasa ngakar. Hérbisisida sateuacanna tiasa ngalambatkeun masalah ieu.
  • Hésé dirobah engké - naon anu anjeun tandur kedah tetep tetep. Upami anjeun resep mindahkeun hal-hal, lawon panghalang nalungtik sanés pikeun anjeun.
  • Kedah ditutupan mulsa - tanpa éta, lawon tiasa rusak ku panonpoé. Ogé, éta katingalina lumayan awon nyalira.
  • Bisa ngandung bahan kimia - sababaraha lawon tiasa ngaleupaskeun bahan kimia anu kedah dihindari ku pepelakan anu tiasa didahar. Ngalaksanakeun panilitian sateuacanna pikeun mastikeun lawon anjeun mangrupikeun pilihan anu saé.
  • Tiasa ngaganggu bohlam - lampu bohlam sering didorong handapeun taneuh ku akar. Upami aranjeunna ngalih tina lawang lawonna, aranjeunna moal tiasa bertunas.

Kumaha Masang Lawon Kontrol Ganja

Lawon panghalang nalungtik
Lawon panghalang gulma tiasa dianggo handapeun ranjang anu dangkal pikeun nyegah panyebaran gulma.

Nyandak Lawon Katuhu

Sacara umum, kandel sareng beurat mangrupikeun indikator kualitas anu saé. Langkung kandel sareng beurat, produkna langkung awét sigana. Pisan lampu, lawon ipis-kertas sigana tiasa robek sareng gampang direcah. Lawon kandel sareng beurat tiasa nahan taun panggunaan sareng anu diperyogikeun dina handapeun batu. Lawon entéh gaduh tempatna sanaos di kebon anu ngan ukur peryogi panutup samentawis.

Kaseueuran lawon bentang lega 3-6 méter sareng panjang 10 dugi 400 méter. Jumlah anu anjeun mésér kedah gumantung kana sabaraha anu anjeun anggo. Upami anjeun ngagaduhan sésa-sésa, kaseueuran lawon aya dina gulungan anu gampang disimpen.

Nempatkeunana Dina Tempatna

Prosés peletakan lawon lanskap saderhana. Sateuacan ngawitan, ieu anu anjeun peryogikeun:

kumaha ngabersihan cingcin di imah
  • Lansekap pilihan anjeun
  • Pin lawon bentang (paling henteu hiji per méter pasagi lawon)
  • Palu atanapi mallet
  • Mulch
  • Gunting seukeut
  • Péso utiliti seukeut
  • Obor atanapi torek (opsional)

Prosésna

Hal kahiji anu kedah dilakukeun nyaéta nyiapkeun taneuh. Cabut rebun-rebun jeung puing. Tambahkeun pupuk sareng robihkeun pH upami diperyogikeun. Upami anjeun henteu yakin kana naon anu kedah dirobih, uji taneuhna supados anjeun terang naon anu diperyogikeun. Universitas pertanian lokal biasana nawiskeun jasa uji coba taneuh. Anjeun tiasa ogé ngalakukeun éta ku alat uji taneuh di bumi .

Ngadamel tingkat permukaan sareng rata kalayan ngagaru kebon, diturunkeun bukit anu lungkawing. Pikeun jalur, anjeun panginten badé turunkeun permukaan taneuh sababaraha inci handapeun daérah sakurilingna janten aya rohangan pikeun bahan jalur na.

Atur lawon dina tempatna sareng sisi teksturna handap. Tinggalkeun sakitar 2 'bahan tambahan di sakitar sisina kanggo disimpen di handapeun wates atanapi dikubur dina taneuh. Upami anjeun nuju tindih, tindih sahenteuna 6 '.

creeper béntang biru

Nganggo péso utiliti anu seukeut, potong bunderan anu anjeun hoyong pepelakan angkat. Jantenkeun aranjeunna cekap ageung sahingga anjeun tiasa melak kalayan gampang sareng aya ruang kanggo tumuh. Upami diperyogikeun, jangkar sakuriling liang sareng pin. Upami lawon ngagoréng di sisina, anjeun tiasa nganggo obor atanapi korék pikeun ngégélana.

Melak pepelakan anjeun. Nalika melak, awas ulah ngaganggu bahan na. Jantenkeun liang langkung ageung upami diperyogikeun, tapi cobi tong ngalih-muter teuing.

Tempatkeun pin lansekap unggal 8-12 'sakitar luar sareng unggal 12-18' di tengah. Upami tindih, pinkeun kana tumpang tindih unggal suku. Ieu jangkar bahan anjeun dina tempatna.

Panutup sadayana lawon nganggo 2-3 inci tina pilihan mulsa anjeun. Mulch ngamungkinkeun cai ngalangkungan, ngabantosan taneuh nahan kalembaban, nahan lawon sareng ngajagaan tina panonpoé. Ogé, mulsa jauh langkung saé sareng katingal alami!

Pangropéa

Tarik bibit nalungtik anu bertunas tina mulsa. Upami diantep tumuh, akarna tiasa ngarusak bahanna.

Upami anjeun nganggo mulsa organik sapertos chip kai, anjeun kedah ngeusian deui sabab barang aslina rusak. Cabut mulsa anu langkung lami, langkung saé sareng tambih kana tumpukan kompos anjeun. Ganti ku kiripik kai seger, chunkier. Ieu nyegah lapisan sapertos taneuh tina berkembang.